產品發表 包羅萬象 模型拍賣 綜合討論 直昇機 飛機 同協會 回首頁

台灣遙控模型-RCTW

申請
查看: 2726|回復: 3

futaba 4px vs sanwa m12s

發表於 2015年8月12日 07:58 PM | 顯示全部樓層 |閱讀模式

如題,

睇過好多youtube同網上評論, 好似都係話sanwa 快過futaba, 跟手d(以m12 vs 4kpsr計), 因為未搵到有最新既review, 都係話以前用futaba, 一轉sanwa 就唔會返轉頭云云, 我打算2選一, 唔知入邊支好, 鐘意futaba 4px 靚仔同彩mon, sanwa 網上comment 好似又好d, 有無2支都用過既師兄可以講下邊支好d?

如果你地玩1/10, 1/8 on/off road 會用sanwa/futaba多?

玩慢爬又用邊個系統多?

謝謝解答

上一篇:電池壓降到0?
下一篇:Futaba 4pl 收訊不穩
發表於 2015年8月12日 09:51 PM | 顯示全部樓層
有誰能翻譯一下嗎?
發表於 2015年8月13日 06:05 AM | 顯示全部樓層
看過好多Youtube跟網路上的評論, 好像都說Sanwa比Futaba快, 跟手一點 (跟手不知道甚麼意思). 因為沒有找到最新的評論,都是說以前用Futaba,之後轉用Sanwa就回不去了云云. 我打算二選一,不知道入手哪一隻好. 喜歡4px造型美,彩色螢幕. 但是Sanwa網路上的平價又好像比較好. 有沒有兩隻都用過的網友可以分享一下哪一隻好.

謝謝樓上師兄幫忙, 抱歉忘記轉回書面語 跟手=反應時間短, 沒有遲緩感的意思 = 跟得到手指反應  詳情 回復 發表於 2015年8月13日 12:45 PM
 樓主| 發表於 2015年8月13日 12:45 PM | 顯示全部樓層
yoshen 發表於 2015年8月13日 06:05 AM
看過好多Youtube跟網路上的評論, 好像都說Sanwa比Futaba快, 跟手一點 (跟手不知道甚麼意思). 因為沒有找到 ...

謝謝樓上師兄幫忙, 抱歉忘記轉回書面語

跟手=反應時間短, 沒有遲緩感的意思 = 跟得到手指反應